De gezondheidsvoordelen van Papaja

Papaja is een van de meest voedzame en geneeskrachtige vruchten ter wereld. Het is 1 van mijn favoriete vruchten en het doet me ook altijd denken aan Indonesie (mijn roots). Op elke hoek van de straat verkopen ze daar verse papaya. Heerlijk fris en hydraterend als het warm buiten is.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Het bevat heel veel bètacaroteen, vitamine C en A en mineralen zoals calcium, fosfor, kalium en ijzer. Papaya kan spijsverteringsstoornissen verhelpen, zoals constipatie, prikkelbare darmsyndroom, indigestie, opgeblazen gevoel, winderigheid en maagklachten.

Het heeft een verzachtend, reinigend effect op het spijsverteringskanaal en verwijdert gifstoffen en vermindert zwellingen en ontstekingen. De hoge voedingswaarde zorgt ook voor de opbouw van je spieren, weefsels, botten en organen.

Door de krachtige antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen kan het verlichting bieden bij gewrichtspijn, gordelroos, artritis, verkoudheid, griep en auto-immuunziekten. Door papaja regelmatig te eten verbeter je trouwens ook de conditie van je huid en haren.

Hoe eet je het?

Rijpe papaja is het allerlekkerste met een beetje limoen er over! Maar je kan het ook in je blender doen, dan krijg je een heerlijke zachte papaja pudding. In ons Detox programma zul je ook een paar recepten vinden met papaya.

Volgende
Volgende

Veggie week