Start het nieuwe jaar met een gezonde leefstijl!

Een nieuw jaar start vaak met goede voornemens. Vaker bewegen, minder alcohol drinken, gezonder eten, stoppen met roken, paar kilo afvallen, minder vlees eten etc. Klinkt dat bekend in je oren? Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, alleen waar begin je, en nog belangrijker hoe houd je dat vast? Want het zou natuurlijk nog mooier zijn als je dat goede voornemen voor langere tijd (of voor altijd) kan vasthouden. De start van een nieuwe leefstijl start met een juiste mindset. Je acties worden namelijk beïnvloed door de gedachten die je hebt en de dingen die je jezelf vertelt. Dus als je jezelf wilt transformeren naar een gezondere leefstijl, dan moet je zien om te gaan met je gedachten, je excuses, je overtuigingen en je zelf saboterende paradigma's. Dat is jouw mindset. Als je je denkwijze verandert, volgt je lichaam vanzelf.

Waarom is het zo lastig om te starten met een nieuwe leefstijl?

Door de jaren heen heb je jezelf bepaalde gedragspatronen aangeleerd die in je hersenen vast zijn komen zitten in diepe groeven en het vraagt bewuste consistente inspanning om te veranderen. Plus, je huidige gedrag dient jou met een reden (of het nou goed is of niet). Maar het goede nieuws is dat verandering mogelijk is! Je gedachten beïnvloeden je emoties en je gedrag. Als je je mindset kunt inzetten zodat het je kracht geeft, in plaats van dat het je tegenhoudt, dan zul je de verandering zien die je wilt. Het begint met je manier van denken.

3 stappen om een nieuwe juiste mindset te creëren voor een gezonde leefstijl

  1. Identificeer je WHY. Waarom wil je een gezondere leefstijl? Wat is je uiteindelijk doel? Schrijf het op zodat je het je bewust maakt en motiveert om door te gaan.

  2. Start met 1 verandering. Doe niet alles tegelijkertijd, hou het overzichtelijk en makkelijk voor jezelf. Langzaam aan kan je telkens een andere verandering toevoegen.

  3. Just do it! Je toekomst wordt bepaald door de beslissingen die JIJ vandaag, morgen en overmorgen neemt. Onderneem nu actie en begin met een kleine stap.

Om je te helpen met het starten van een gezondere leefstijl geef ik je een week lang elke dag een gezond recept. We starten vanaf volgende week. Wat moet je doen? Stuur me een email, met als onderwerp; Een gezond nieuwjaar! Dan ontvang jij van mij elke dag een gezond recept. Ik help je starten met een kleine stap!

Vorige
Vorige

Veggie week

Volgende
Volgende

4 vragen die je leven veranderen